Uitgelicht:


Paarden bij zonsondergang achter Sandebuur
Paarden lopen achter Sandebuur
Ommen bij zonsondergang
Soms vraagt iemand je om “als verjaardagscadeau” voor haar eega paarden te schilderen. Ze had foto’s gemaakt van de plek waar de paarden vaak grazen. Liefst zonsondergang. Ja tuurlijk. Dat wilde ik wel. Maar ja, toch moeilijker dan ik dacht. Eerst maar de zonsondergang. (Veel fantasie) dan paarden erop. Niet mooi. Overnieuw. Langdurige kwestie ook, omdat Corona er tussendoor kwam en er niet veel tijd was om te schilderen. Bovendien was er geen les. Nog een keertje opnieuw. Kleuren weer veranderen. Weer andere paarden. En dan die voorgrond nog fantaseren. Gelukkig begonnen de lessen bij Fokko Rijkens in september weer. Hij heeft me erg geholpen. Maar omdat je er zoveel mee bezig bent ( en ik een snelle schilder ben) kon ik er niet meer objectief naar kijken.
Nog maar een schilderij gemaakt. Minder felle kleuren. Want niet iedereen houdt van die knalkleuren. Dan was het me weer te braaf. Toch maar weer wat kleur erop en toen was het klaar. Maar dan moet je het laten zien. Dan die spanning: “Vinden ze het mooi ?”.
Gelukkig JAAAAA. Dus de schilderijen hangen bij hun thuis.
En toen maar weer een landschapje schilderen. Ommen, waar we een weekje zijn geweest. Thuis opgezet en na twee lesmiddagen klaar. Dat gaat me toch beter af.