Nieuws

5-1-2024

Helaas heb ik het laatste jaar weinig tot niet geschilderd. Drukke werkzaamheden en andere dingen zorgden ervoor dat ik geen energie over had om te schilderen.

Gelukkig wel heel veel fijne dingen kunnen doen. Oppassen op de kleinkinderen. Heel veel gereisd. We hebben een fijne camper gekocht waar we het zuiden van Europa gaan verkennen. En we kunnen de boekhouding van ons bedrijf in de camper doen. Leve de vooruitgang.

De meeste van mijn schilderijen hangen nog steeds op de bovenverdieping van Buiter Roden.

29-12-2022

We wensen jullie allemaal een heel goed en gezond 2023

febr. 2022:

De meeste schilderijen hangen op de bovenverdieping van Buiter Roden. (Doordat mijn atelier leeggeruimd moest worden i.v.m. steenmarters kon ik ze daar neer hangen) Een enkele staat nog op mijn atelier.

Ik heb besloten om mijn schilderijen voor kleine prijzen weg te doen. Na dertig jaar schilderen heb ik er nogal wat staan. (Gelukkig in die dertig jaar ook veel verkocht.) Maar ik wil graag door met mijn hobby en vind het fijn dat andere mensen ook van mijn schilderijen kunnen genieten, vandaar deze actie ! Je kunt altijd een afspraak met me maken om de schilderijen te zien,

Helaas, New painted Bulero (het paard van onderstaand plaatje) is in januari 2022 overleden aan een hersenbloeding.

Jan en Hennie wensen iedereen een gezond, gelukkig, creatief en sportief 2022.

Gelukkig, mijn atelier is weer helemaal klaar. Ik kan weer schilderen in mijn eigen ruimte.

Maar ik heb zoveel geschilderd in de afgelopen 30 jaar, dat ik blij ben dat ik (door omstandigheden) de schilderijen op de bovenverdieping van Buiter Roden heb kunnen hangen. Daar kunnen ze worden bekeken.

Natuurlijk is het fijn dat er weer zoveel ruimte in mijn atelier is en dat wil ik graag zo houden. Daarom gaan we de schilderijen, die op de bovenverdieping hangen, voor een klein prijsje wegdoen.

December 2020.

Helaas, steenmarters hebben mijn atelier als woonplaats uitgezocht.

We hebben 70 schilderijen naar de 1e verdieping van onze winkel (Buiter Roden, Kanaalstraat 62, 9301 LT Roden) gebracht. Ook hangen er een paar schilderijen bij Buiters Bakboerderij. (Op enkele broodmixen van Buiters Bakboerderij staan foto’s van schilderijen van mij afgebeeld.

We gaan RIGOUREUS opruimen. Helaas hebben steenmarters huisgehouden in mijn atelier. Dat betekent dat het atelier grotendeels leeg moest, omdat deze dieren tussen de platen en het plafond zitten. Er komt een bedrijf om de reparaties te doen.

Bij het leeghalen kom je al je schilderijen tegen. Ze zaten me niet in de weg want er is ruimte genoeg. Het is bijna 30 jaar “schilderplezier”. Een van mijn grootste hobby’s. Maar dat is wat anders dan je schilderijen “promoten”. Daar ben ik geen ster.

Omdat ik bijna niet exposeer (kost veel tijd en heb een drukke baan) zien de mensen mijn werk niet vaak. Behalve op internet. Daarom is het nu de tijd om een grote opruiming te houden en mensen, die geen Galerie of aparte Expositieruimte willen bezoeken, “misschien” te laten genieten van mijn “schilderkunst”.