Hennie is in 1995 begonnen met schilderen. Een nieuwe wereld ging voor haar open

Ze werd lid van de TSR in Roden. Fokko Rijkens (woont nu in Roderwolde) was haar eerste “schilder”leraar. Had ze van kind af aan al veel getekend, nu leerde ze voor het eerst hoe gebruik te maken van diverse verfsoorten. Ook pastelkrijt werd niet vergeten . Fokko heeft haar heel veel geleerd, o.a. het schilderen van paarden en het gebruik maken van kleur in een schilderij.

buiter-01

Fokko verliet in 2000 de TSR en gaf alleen nog maar schilderlessen in Groningen. Hij verhuisde in 2008 naar Roderwolde en vanaf die tijd geeft hij in zijn eigen atelier schilderlessen. Hennie is op de dinsdagmiddag een trouwe cursiste.

Bij de TSR heeft ze diverse leraren gehad. Onder andere Antje Sonnenschein, Jan Kenter, Ger van Kuylenberg, Wim Heesen en Ronald Medema.
Iedere leraar/lerares heeft zijn eigen manier van lesgeven. Hennie gaat veel haar eigen gang, maar heeft toch open oog en oor voor op- of aanmerkingen.

Het liefst werkt Hennie met acryl- of olieverf. Daarbij maakt ze veel gebruik van felle, duidelijke kleuren. Ze heeft veel schilderijen gemaakt, waarvan er diverse in opdracht gemaakt en verkocht zijn.

Ze werkt graag met grote doeken. Ze schildert naar de werkelijkheid maar laat daarbij haar fantasie de vrije loop. Haar inspiratie doet ze op uit wat ze in haar directe omgeving waarneemt. Een mooi bos, een vervallen huis of het toevallige lijnenspel van een waterplas. Het zijn onderwerpen die ze graag gebruikt en soms in een andere setting plaatst. Ze maak veel foto’s en zet dan in haar eigen atelier “het schilderij op”. Ook maakt ze gebruik van de foto’s van andere mensen. Als ze een mooie foto ziet, die haar aanspreekt en waar ze wat mee heeft, dan vraagt ze de maker van de foto of ze er gebruik van mag maken om te gaan schilderen. Wel helemaal met haar eigen kleuren en gevoel.

HENNY-03

Sinds januari 2009 heeft Hennie haar eigen atelier thuis. Boven de paardenstal is een ruimte gemaakt. Het is niet hoog, maar lekker licht en er is ruimte genoeg om met diverse schilderijen tegelijk bezig te kunnen zijn. Hennie vindt het heerlijk om zich daar terug te trekken. Een groot voordeel van een “eigen”atelier is dat ze met meerdere schilderijen bezig kan zijn en dat ze alles kan laten staan.

Schilderen is een grote hobby van haar. Maar ze houdt ook van toneelspelen, lezen en films maken en bewerken. Ze is in 2008 een cursus voetreflex begonnen en heeft het certificaat in 2009 gehaald. Ook heeft ze diverse massage – cursussen gevolgd, o.a. hotstone massage. Ze houdt zich graag met verschillende activiteiten bezig, maar haar “echte”werk, de administratie doen in het bedrijf Buiter Roden, wat ze met man runt, gaat voor alles.

Een leuke manier om haar schilderijen aan anderen te laten zien is het laten drukken van ansichtkaarten. (Deze kaarten worden alleen in de winkel van Buiter Roden verkocht en natuurlijk in haar eigen Atelier Bulero.

Voor het maken van een schilderij in opdracht rekent ze voor ongeveer 50×70 € 275,00. – € 350,00 (excl. lijst) afhankelijk van het onderwerp.

De prijzen van de schilderijen liggen (afhankelijk van de grootte en de tijd die erin in gestoken) tussen de € 175,00 en € 595,00